Laat een bericht achter Offerte aanvragen

Nieuws

UTS Hersevoort verhuist Zwolse NS Station

De afgelopen jaren is het mooie authentieke Zwolse stationsgebouw grondig gerenoveerd. Om de renovatie mogelijk te maken moest het hele gebouw leeggehaald worden, moesten medewerkers verhuizen en diverse apparatuur verwijderd worden. Al deze klussen heeft UTS Hersevoort het afgelopen jaar mogen uitvoeren voor de Nederlandse Spoorwegen. 

De personeels verblijven, archieven en werkplekken zijn verhuisd naar tijdelijke locaties. Professionele groot horeca apparatuur is gedemonteerd en met kranen vanaf de 1e etage door het raam naar buiten getakeld en naar de opslagruimte van UTS Hersevoort verhuisd. 
Na de verbouwing werd het nieuwe meubilair gemonteerd en werden de werkplekken weer ingericht. Ook de medewerkers uit het nabijgelegen Verkeersleiding gebouw van NS werden naar het gerenoveerde station verhuisd. 

Het gebouw van de Verkeersleiding werd vervolgens geheel bezemschoon opgeleverd. Hier werd het principe van de circulaire economie toegepast: alle overtollige spullen werden op verantwoorde wijze afgevoerd en gerecyceld. Bureau’s werden bijvoorbeeld gedemonteerd, de onderstellen werden hergebruikt en voorzien van nieuwe werkbladen. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen dus.
Heel belangrijk was bij deze klus dat er werd gewerkt volgens de strenge veiligheidseisen en regels die gelden op NS locaties. Alle werkzaamheden moesten op elkaar aansluiten om de overlast voor reizigers en medewerkers tot een minimum te beperken. Dit soort gecompliceerde projecten zijn een specialiteit van de mensen UTS Hersevoort. Met ‘spoorboek precisie’ werd de klus geklaard.
De NS beoordeelde de werkzaamheden aan het eind van het project als extreem goed. Een prestatie van onze mensen waar we gepast trots op zijn!