Laat een bericht achter Offerte aanvragen

Nieuws

UTS Hersevoort verhuist Terra College Emmen

Het Terra College in Emmen is druk bezig met de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe school. Het MBO en het VO worden op één locatie, de plek waar nu EmmenVO staat, samengevoegd. Maar voordat de nieuwbouw kan starten, vinden een aantal ingrijpende verhuisbewegingen naar tijdelijke locaties plaats.

Schoolverhuizingen tijdens schoolvakanties
Meestal worden onderwijsverhuizingen tijdens schoolvakanties uitgevoerd. Tijdens de voorjaarsvakantie deze week was het zover voor de dubbele verhuizing binnen het Terra College. De VO school verhuist naar de MBO vestiging aan de Noordbargerstraat, en de MBO school verhuist naar de tijdelijke locatie aan de Nieuw Amsterdamsestraat.

Terwijl leerlingen van hun vakantie genieten, zijn de verhuizers van UTS Hersevoort druk in de weer om meubilair, apparatuur en inventaris te verplaatsen naar de nieuwe locaties. Ronald Ansmink, projectleider van UTS Hersevoort: “Om deze klus binnen een week te klaren, werken we volgens een strak schema en heel efficient met twaalf deskundige verhuizers (met dank aan VSN verhuisservice). Als een geoliede machine heeft ieder zijn taak en worden lokalen planmatig ontmanteld en op de nieuwe locatie weer ingehuisd.”

Niet alleen gewone leslokalen maar ook de techniek- en praktijklokalen worden volledig ontmanteld en op de nieuwe locatie weer ingericht. Ronald Ansmink: “Zelfs voor het verplaatsen van een 1700 kg zware bakkersoven of een autohefbrug draaien wij onze hand niet om. Wij beschikken over zwaar verhuismaterieel en kunnen ook dit soort verhuizingen moeiteloos aan!”