Laat een bericht achter Offerte aanvragen

Nieuws

UTS Hersevoort maakt Deltion College corona-proof

Onlangs zijn wij gestart met het opnieuw inrichten van de Deltion Campus in Zwolle, naar de ‘anderhalve meter samenleving’. Het Deltion College is een regionaal opleidingscentrum met 375 opleidingen en 17.000 studenten in de regio Zwolle.

Voor het nieuwe schoolseizoen moet de Campus worden aangepast aan de hand van de richtlijnen van de overheid en het RIVM i.v.m. Covid-19. Al in een vroeg stadium hebben Margon voor de Poort, projectleider van Deltion en UTS Hersevoort hun visie gedeeld en een uitgebreid draaiboek opgesteld, hoe deze anderhalve meter regel in de praktijk te realiseren.
Margon Voor de Poort: “Studenten en medewerkers moeten de anderhalve meter afstand in acht nemen, dat betekent dat meer ruimte gecreëerd moet worden op onze Campus. Lokalen, studie- en praktijk ruimten moeten daarom anders worden ingedeeld en we gaan de lesuren straks indelen in shifts waar tussen extra schoonmaakrondes.”

Veel ervaring in projectmatige verplaatsingen
Ronald Ansmink, projectleider van UTS Hersevoort: “Concreet komt het er op neer dat zo’n 7000 leerlingensets, 350 bureau’s, stoelen en aanverwant meubilair vanuit de Campus naar onze geconditioneerde opslagruimte vervoerd moet worden. In 3 weken wordt met 3 vrachtwagens en met 14 verhuizers dagelijks gewerkt om meubilair te demonteren en te vervoeren naar onze opslag. Het overige meubilair wordt intern anders opgesteld zodat voldoende ruimte ontstaat.” Het is een grote interne operatie maar in goede samenwerking wordt alles projectmatig aangepakt en nauwlettend gemonitord. Margon: “Door stickertjes op de grond te plakken zetten de verhuizers alle tafeltjes al precies op anderhalve meter tussenruimte. Dat scheelt ons in een later stadium veel werk.”

Ronald: “In ons bijna 100-jarig bestaan hebben wij natuurlijk veel ervaring opgedaan met projectmatige verhuizingen waardoor wij goede ondersteuning kunnen bieden aan onderwijsinstellingen, maar ook aan kantoren die hiermee te maken hebben. Het is fijn als je deze ervaring nu goed in kunt zetten.”