Laat een bericht achter Offerte aanvragen

Nieuws

UTS Hersevoort levert meterbakken aan bibliotheken

Vanaf deze week zetten de bibliotheken haar deuren weer open! Hoewel er een beperkte dienstverlening geldt, betekent dit een grote toeloop van bezoekers die nieuw leesvoer willen lenen, maar vooral ook hun gelezen boeken willen inleveren. In de regio Zwolle/Salland zijn ruim 120.000 boeken onder de mensen die allemaal binnenkort ingeleverd gaan worden. Met inachtneming van het corona protocol betekent dit een grote logistieke operatie.

400 meterbakken tegen covid19
UTS Hersevoort heeft een groot aantal transportmiddelen op voorraad en is de bibliotheken te hulp geschoten door het leveren van grote ‘meterbakken’. In deze bakken is ruimte voor 80 tot 100  boeken. De boeken moeten bij het inleveren door de lezer in deze bakken worden gelegd.
De volle bakken worden vervolgens in een aparte ruimte geplaatst en blijven daar 72 uur onaangeraakt staan. De maatregel is onderdeel van een veiligheidsprotocol dat is opgezet door de Vereniging Openbare Bibliotheken, goedgekeurd door het RIVM.
Daarna worden de boeken uitgesorteerd en weer in de kasten gezet. Inmiddels heeft UTS Hersevoort ruim 400 ‘meterbakken’ geleverd aan de Stadkamer in Zwolle, maar ook aan bibliotheken in de regio o.a. Wijhe, Olst, Heino, Ommen, Raalte.