Laat een bericht achter Offerte aanvragen

Nieuws

Stadhuis Apeldoorn verhuist met UTS Hersevoort

Het stadhuis van Apeldoorn aan het Marktplein gaat flink op de schop. Het pand is bijna 25 jaar oud en moet worden aangepast aan de eisen van deze tijd. De renovatie start deze zomer en naar verwachting is ‘Het Huis van de Stad’ in januari 2020 gereed. Voordat de bouwers hun werk kunnen gaan doen, moet het hele stadhuis worden leeggehaald. Dit betekent dat circa 1000 werkplekken, de gehele bestuursafdeling (wethouders en de burgemeester), diverse archieven, publieksbalies, technische dienst en kunst moeten worden overgebracht naar twee locaties in de stad. 
Als gerennomeerd bedrijf met veel ervaring in dergelijke projecten, voert UTS Hersevoort de verhuizing uit, inclusief het hele ICT-pakket waaronder het aan- en afkoppelen van alle PC’s. Er wordt gewerkt volgens een uitgebreid draaiboek en een zeer strakke planning. 

Verhuizers werken dag en nacht door
Fase 1 van de verhuizing startte in de vroege ochtend van 13 juli. Met 15 verhuizers en ICT medewerkers van UTS Hersevoort werden o.a. publieksbalies naar de beursvloer in het Activerium verhuisd. Er werd dag en nacht gewerkt en verhuisauto’s reden af en aan. Juist toen marktlieden op zaterdagochtend hun kraam opbouwden was de klus geklaard: alles stond op de plek en de ICT medewerkers hadden alle tijd om de apparatuur weer netjes aan te sluiten. 

Strenge veiligheidsmaatregelen tijdens de verhuizing
Om de veiligheid te borgen werden uitgebreide maatregelen genomen. Zo werden de verhuisauto’s tijdens speciale transporten verzegeld en voorzien van laadbakalarm. Middels tracking waren deze auto’s goed te volgen. Ook werden beveiligers ingezet om het hele traject te bewaken.
 
Door ruime ervaring en projectmatige aanpak is UTS Hersevoort de ideale partner, ook bij dergelijke omvangrijke projecten.